Urządzenia i Akcesoria
Pizza Napoletana
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz.
2 Stück
Składniki
-
Wasser350 g
-
Hefe (erbsengroß)1 g
-
500 g Dinkelmehl Type 630, und etwas mehr zum BestäubenPizzamehl Type 00 und etwas mehr zum Bestäuben500 g
-
Salz2 ¾ TL
-
300 g stückige TomatenTomaten in Stücken300 g
-
Olivenöl20 g
-
Pfeffer½ TL
-
Oregano, getrocknet (opcjonalnie)1 TL
-
Büffel-Mozzarella (à 125 g), abgetropft, in Scheiben (5 mm)2 Kugeln
-
Basilikum abgezupft, zerzupft½ Bund
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
3629 mg
Białko
66 g
Kalorie
5614 kJ /
1342 kcal
Tłuszcz
45 g
Błonnik
29.1 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
185 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Backbuch
128 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Parmesan-Minipuddings, gedünstetes Rindfleisch, Gemüse and Sosse
1 godz. 35 min
Original Neapolitanische Pizza
9 godz.
Mousse au chocolat
4 godz.
Zimtschnecken
2 godz. 30 min
Funkaküachle
1 godz. 40 min
Bitterballen
3 godz. 45 min
Original Neapolitanische Pizza
9 godz.
Vollkorn-Fladenbrot
2 godz. 30 min
Ciabatta
8 godz. 30 min
Tiramisu-Rolle
4 godz.
Vollkorn-Zwiebel-Tarte
1 godz. 15 min
Osttiroler Schlipfkrapfen
2 godz. 30 min