Pizza Napoletana
TM6 TM5

Pizza Napoletana

4.1 (98 ocen)

Składniki

  • 350 g Wasser
  • 1 g Hefe (erbsengroß)
  • 500 g Pizzamehl Type 00 und etwas mehr zum Bestäuben
    lub 500 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bestäuben
  • 2 ¾ TL Salz
  • 300 g Tomaten, in Stücken
    lub 300 g stückige Tomaten
  • 20 g Olivenöl
  • ½ TL Pfeffer
  • 1 TL Oregano, getrocknet
  • 2 Kugeln Büffel-Mozzarella (à 125 g), abgetropft, in Scheiben (5 mm)
  • ½ Bund Basilikum, abgezupft, zerzupft

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
5614 kJ / 1342 kcal
Białko
66 g
Węglowodany
185 g
Tłuszcz
45 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Błonnik
29.1 g
Sód
3629 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy