Pizza Napoletana

Pizza Napoletana

4.1 128 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz.
2 Stück

Składniki

  • Wasser
    350 g
  • Hefe (erbsengroß)
    1 g
  • Pizzamehl Type 00 und etwas mehr zum Bestäuben
    500 g
    500 g Dinkelmehl Type 630, und etwas mehr zum Bestäuben
  • Salz
    2 ¾ TL
  • Tomaten in Stücken
    300 g
    300 g stückige Tomaten
  • Olivenöl
    20 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Oregano, getrocknet (opcjonalnie)
    1 TL
  • Büffel-Mozzarella (à 125 g), abgetropft, in Scheiben (5 mm)
    2 Kugeln
  • Basilikum abgezupft, zerzupft
    ½ Bund

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 3629 mg
Białko 66 g
Kalorie 5614 kJ / 1342 kcal
Tłuszcz 45 g
Błonnik 29.1 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 185 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...