Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Wasser
- 1 g Hefe (erbsengroß)
-
500
g Pizzamehl Type 00 und etwas mehr zum Bestäuben
lub 500 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bestäuben - 2 ¾ TL Salz
-
300
g Tomaten, in Stücken
lub 300 g stückige Tomaten - 20 g Olivenöl
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 2 Kugeln Büffel-Mozzarella (à 125 g), abgetropft, in Scheiben (5 mm)
- ½ Bund Basilikum, abgezupft, zerzupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 5614 kJ / 1342 kcal
- Białko
- 66 g
- Węglowodany
- 185 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 29.1 g
- Sód
- 3629 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beeren-Amarettini-Tarte
3h
Thai-Nachos
1 Std. 10 Min
Pitabrote
2h
Falafelbällchen mit Tomaten-Kokos-Sauce
9 godz.
Fladen mit Champignons und Serrano-Schinken
4h 30min
Chorizo-Patties
1h 25 min
Pink Persia Poutine
1h 30 min
Burrata-Pizza
1h 40 min
Luxemburger Erdäpfel-Rösti mit Apfelmus
40 min
Lahmacun-Pizza
2h
Tomatensauce Tradizionale mit Fusillotti
2h 15min
Pinsa mit Mozzarella und Oliven
52 godz.