Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g Butter, weich, in Stücken
- 250 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eier
- 500 g Milch
- 500 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 2 Prisen Salz
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1421 kJ / 340 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 77 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Donauwellen
2 Std. 40 Min
Zimtschnecken
2 Std. 30 Min
Spiegelei-Muffins
2 Std.
Marmorierter Brownie
1h 20 min.
Erdbeer-Hafer-Kekse
30 min.
Geburtstagstorte für Kinder
2 Std.
Vanille-Kastenkuchen
1h 10min
Schoko-Sahne-Torte
6h
Klassischer Marmorkuchen
1h 50min
Klassischer Käsekuchen
4 Std.
Streuselkuchen
1 godz. 30 min
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2 Std.