Urządzenia i Akcesoria
Vegane Vanille-Preiselbeer-Torte
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
Teig
-
vegane Margarine zum Einfetten
-
Sojadrink450 g
-
Weißweinessig vegan20 g
-
Öl120 g
-
Zucker200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Zitronenschale, gerieben (opcjonalnie)1 TL
-
Mehl320 g
-
Speisestärke40 g
-
Backpulver3 TL
-
Natron1 ½ TL
Creme und Fertigstellung
-
Sahnealternative aus Soja zum Aufschlagen (z. B. Soy Whip von Soyatoo), gekühlt (siehe Tipp)600 g
-
Sahnesteif vegan3 Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Wild-Preiselbeeren aus dem Glas400 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1369 kJ /
327 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Let's Go Veggie!
58 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Veganer Apfelkuchen mit Streuseln und Baiser
2 godz.
Veganer Marmorkuchen
1 godz. 20 min
Veganer Kirsch-Käsekuchen
5 godz.
Vegane Donauwellen
4 godz. 15 min
Vegane Blaubeer-Cheesecake-Muffins
1 godz. 10 min
Himbeer-Pfirsich-Torte
4 godz.
Espresso-Mandel-Veganisu
6 godz.
Vegane Mandeltorte
9 godz. 30 min
Mohnschnecken (vegan)
1 godz. 10 min
Zupfkuchen
7 godz. 10 min
Vegane Eierspeise
10 min
Vegane Schoko-Creme-Torte
5 godz.