Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 500 g de pulpa de calabaza en trozos
- 750 g de agua
- 1 pellizco de sal
- 20 g de levadura prensada fresca
- 300 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de azúcar
Para freír
- 300 g de aceite para freír
- 150 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 276 kJ / 66 kcal
- Białko
- 0.64 g
- Węglowodany
- 6.64 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Monas de Pascua
2u. 40min
Mandonguilles de abadejo
1h
Coca de verduras
40min
Bizcocho y crema inglesa de horchata
12h 45min
Gazpacho de mero
1h 10min
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2j 30 menit
Masa para cocas
1h
Almoixàvenas
1hod. 30min
Arroz al horno
1u. 45min
Coca de llanda
40min
Pan de Calatrava al vapor
1h 15min
Coca de mollitas
40min