Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling

Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling

4.0 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porties

Składniki

Vulling
  • verse bladspinazie gespoeld (zie tip)
    150 g
  • teentje knoflook
    1
  • Parmezaanse kaas in stukken (2 cm)
    10 g
  • gehalveerde walnoten
    50 g
  • verse basilicumbladeren
    6
  • ricotta
    125 g
  • zout
    ½ tl
  • gemalen zwarte peper
    ⅛ tl
Kalkoenfilet
  • kalkoenborstfilet, zonder vel uitgebeend en gerold
    700 - 800 g
  • Parma ham
    6 - 9 sneetjes
  • water
    1300 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1143 mg
Białko 57 g
Kalorie 2103 kJ / 504 kcal
Tłuszcz 29 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...