Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado de nata
- 200 g açúcar
- 8 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- 800 g natas c/ 35% de gordura bem frias
Creme de avelã e arroz tufado
- 150 g arroz tufado de chocolate
- 90 g açúcar
- 100 g avelã
- 60 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 70 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 0.1 litro
- Kalorie
- 1497 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 118 g
- Tłuszcz
- 107 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado bicolor com praliné
8sa 20 dk
Gelado de menta
12h
Gelado de chocolate
12h
Gelado de baunilha
12h
Gelados em copos de chocolate
12h
Gelado de baunilha com cobertura de chocolate
24 Std.
Gelado de iogurte com morango
5h 45min
Gelado de cheesecake
13hod.
Gelado de chocolate
8h
Gelado de amêndoa
8h
Gelado de canela
6 godz.
Gelado de morango
5min