Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 50 g açúcar
- 80 g pistácio
- 350 g queijo ricota
- 50 g crème fraîche
- 400 g alperce cortado em cubos
Bolo
- 8 ovos
- 300 g açúcar
- 300 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 50 g leite
- 1 limão, só a raspa
- 350 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3518 kJ / 840.8 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 88.4 g
- Tłuszcz
- 47.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.9 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 162.6 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate
1 Std. 40 Min
Bolo frangipane
55min
Bolo Mimoso
55min
Bolo de chocolate branco e framboesas
40min
Lençol
30min
Bolo de chocolate
1h 20min
Bolo cor-de-rosa
3 Std.
Bolo com frutos silvestres e natas
1h
Bolo festa de chocolate
3 Std.
Bolo de Baptizado
2h 30min
Bolo de cenoura delicioso
50min
Bolo pudim
3 Std.