Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cabeças de alho cortadas ao meio
- 80 g chalota cortada em quartos
- 1 malagueta (opcjonalnie)
- 1 ½ c. chá de sal
- 20 g azeite
- 15 g vinho branco
- 200 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 1 pitada de pimenta
- 800 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 5 pés de tomilho, só as folhas
- 10 pés de salsa, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 84 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Sopa de alho-francês e frutos do mar
1h
Sopa antiga de alho
1 Std. 10 Min
Sopa caprese
1h 15min
Creme de feijão-branco
30min
Creme de alho
1 Std. 10 Min
Sopa ribollita
45min
Sopa de feijão-branco
25min
Aveludado de cebola e tomilho
40min
Caldo de frango e legumes
45min
Sopa da horta
55min
Sopa da Avó
45min
Creme de abóbora e couves-de-bruxelas
30min