Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Genoise
- 100 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 200 g açúcar
- 8 ovos
- 150 g farinha tipo 55
Recheio
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 6 claras de ovo
- 150 g açúcar
- 250 g manteiga
- 6 gemas de ovo
- 300 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
Cobertura
- 100 g natas
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3624.8 kJ / 866.4 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 70.4 g
- Tłuszcz
- 59.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 34.5 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 104.6 mg
Alternatywne przepisy
Mousse de três chocolates
6 Std. 20 Min
Duo de chocolate e avelã
3 Std. 30 Min
Travesseiros de Sintra
55 min
Bolo mojito
45 Min
Bolo Alasca
8 Std.
Bolo de chocolate sem farinha
1 Std. 45 Min
Bolo de anos Baleia
6h
Éclairs de chocolate
2h
Bolo xadrez
1h 40 min
Quente e frio
8 Std.
Bolo das bolas
1 Std.
Bolo de Baptizado
2 Std. 30 Min