Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ ralar
- 200 g açúcar
- 260 g amêndoa s/ pele
- 35 g amêndoa torrada
Maçapão
- 200 g açúcar
- 1 clara de ovo
Bolo
- 150 g açúcar
- 4 ovos
- 180 g manteiga
- 150 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- ½ vagem de baunilha, só as sementes
- 40 g leite
- 1 ½ c. chá de café solúvel
Montagem
- 60 g manteiga, à temperatura ambiente
- 1 c. chá de café solúvel
- 10 g leite
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- 1 clara de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 2874 kJ / 687 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 39 g
Alternatywne przepisy
Bolo estrela
1h 40 min
Bolo de chocolate e framboesa
4 Std. 20 Min
Garibaldis
5 Std.
Bolo frangipane
55 min
Summer pudding
8 Std.
Bolo Alasca
8 Std.
Bolo de chocolate sem farinha
1 Std. 45 Min
Bolo de anos Baleia
6h
Bolachas de leite condensado cozido
1 Std.
Bolo de iogurte com creme de manteiga
1 Std.
Queijadinhas
40 Min
Bolo de Baptizado
2 Std. 30 Min