Pølseruller

Pølseruller

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
36 stykker

Składniki

Deig
  • smør, usaltet delt i biter (2.5 cm) og frossent
    300 g
  • potetstivelse
    140 g
  • maisstivelse pluss ekstra til dryssing
    140 g
  • brunt rismel (se tips)
    50 g
  • hirsemel (se tips)
    50 g
  • xanthan gum
    2 ts
  • guar gum (se tips)
    ¼ ts
  • salt
    1 ts
  • vann, avkjølt
    180 g
Fyll
  • løk, gul (ca. 120 g), delt i to
    1
  • flatbladet persille, fersk kun blader
    3 kvister
  • olivenolje
    20 g
  • svinekjøttdeig
    250 g
  • oksekjøttdeig
    500 g
  • hvit eddik
    1 ss
  • vann
    50 g
  • tomatsaus (glutenfri - se tips), pluss ekstra til servering
    30 g
  • dijon sennep (glutenfri)
    1 ts
  • salt
    1 ts
  • malt svart pepper
    ½ ts
  • Worcestershire saus (glutenfri - se tips), valgfri
    2 ts
  • egg lett pisket
    1
  • sesamfrø svarte eller hvite, til dryssing (valgfritt)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stykke

Sód 150.5 mg
Białko 5.4 g
Kalorie 638.5 kJ / 152 kcal
Tłuszcz 10.1 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie