Glútenfrí morgunverðarbaka

Glútenfrí morgunverðarbaka

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 sneiðar

Składniki

Glútenfrítt smjördeig
  • glútenfrítt hveiti
    200 g
  • ósaltað smjör kalt, í teningum
    100 g
  • vatn ískalt
    80 g
  • xanthan gum
    1 ½ tsk
  • sjávarsalt
    2 hnífsoddur
Fylling
  • Cheddar ostur skorið í bita (2 cm)
    80 g
  • pylsa eftir smekk (u.þ.b. 2 stk), í bitum
    125 g
  • beikon (u.þ.b. 3 sneiðar), í bitum (1 cm)
    65 g
  • ólífuolía
    10 g
  • kartöflur skrældar, skornar í bita (2-3 cm)
    130 g
  • vatn
    500 g
  • mjólk
    250 g
  • vorlaukur (u.þ.b. 10 g), smátt saxað
    1
  • stórt egg
    4
  • sjávarsalt
    ¼ tsk
  • svartur pipar
    2 hnífsoddur

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sneið

Sód 687 mg
Białko 16 g
Kalorie 2114 kJ / 508 kcal
Tłuszcz 32 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie