Blómkál í glútenfríu smjördeigi

Blómkál í glútenfríu smjördeigi

Brak ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 skammtar

Składniki

Smjördeig
  • Cheddar ostur skorið í bita (2 cm)
    150 g
  • glútenfrítt hveiti
    250 g
  • ósaltað smjör í botum (1-2 cm), fryst áður í 30 mínútur
    200 g
  • vatn kalt
    120 g
  • xanthan gum
    1 tsk
  • sjávarsalt
    ½ tsk
Fylling
  • blómkál (u.þ.b. 1 lítill haus), skorinn 1-2 cm bita
    400 g
  • ólífuolía auk 20 g
    2 msk
  • salvíulauf, fersk
    10
  • hvítlauksrif eftir smekk
    1 - 2
  • rauðlaukur skorinn í fernt
    80 g
  • glútenfrítt hveiti
    20 g
  • mjólk
    200 g
  • Dijon sinnep
    2 tsk
  • sjávarsalt
    ¾ tsk
  • svartur pipar
    2 hnífsoddur
  • furuhnetur
    40 g
Pithivier
  • egg, meðalstærð pískað
    1

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Sód 1151 mg
Białko 20 g
Kalorie 4576 kJ / 1101 kcal
Tłuszcz 80 g
Tłuszcz nasycony 40 g
Węglowodany 74 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie