Urządzenia i Akcesoria
Focaccia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 portions
Składniki
-
water350 g
-
dried instant yeast or 20 g fresh yeast, crumbled2 tsp
-
extra virgin olive oil plus extra for greasing1 tbsp
-
baker's flour500 g
-
salt plus extra for sprinkling1 tsp
-
fresh thyme or rosemary, leaves only, for sprinkling2 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
235 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
681.6 kJ /
162.3 kcal
Tłuszcz
3.8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
29.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gnocchi
1 Std. 40 Min
Lemon cake
2 Std.
Basil pesto
10 Min
Baguette
3 Std. 45 Min
Quiche Lorraine
45 Min
Fresh pasta dough
1 Std.
Pizza dough
1 Std.
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min
Wholemeal crumpets
1 Std. 40 Min
Soft butter rolls
1 Std. 50 Min
Herb and garlic pull-apart bread
1 Std. 35 Min
Basic bread
1 Std. 35 Min