![Sable choux with lime ganache Sable choux with lime ganache](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58bab2a6-9b03-4701-b0ce-cc6832586bf1/Derivates/f6c68ccc-c94b-418b-b00f-249e4419d44e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lime ganache
- 2 titanium strength gelatine leaves (10 g)
- cold water, to soak
- 380 g thickened cream
- 80 g freshly squeezed lime juice (approx. 4 limes)
- 110 g white chocolate, finely chopped
Sable biscuit
- 130 g unsalted butter, cut into pieces
- 50 g caster sugar
- 50 g brown sugar
- 200 g plain flour
Choux pastry
- 60 g milk
- 50 g water
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch salt
- ¼ tsp caster sugar
- 90 g plain flour
- 3 eggs, lightly beaten
Assembly
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 664.4 kJ / 158.2 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 29.3 mg
Alternatywne przepisy
Cotton soft Japanese cheesecake
1 Std. 45 Min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Crème caramels
7 Std. 45 Min
Tiramisu canelé (Lode Pies)
51sa 35 dk
Honey cake
49j 30 menit
Choux pastry
2h
Crème pâtissière
15 Min
Almond shortbread biscuits
2 Std. 10 Min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2 Std. 40 Min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28hod.
Dani Valent's Basque cheesecake
2 Std. 10 Min
Traditional crème brûlée
25 Std.