Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lime ganache
- 2 titanium strength gelatine leaves (10 g)
- cold water, to soak
- 380 g thickened cream
- 80 g freshly squeezed lime juice (approx. 4 limes)
- 110 g white chocolate, finely chopped
Sable biscuit
- 130 g unsalted butter, cut into pieces
- 50 g caster sugar
- 50 g brown sugar
- 200 g plain flour
Choux pastry
- 60 g milk
- 50 g water
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch salt
- ¼ tsp caster sugar
- 90 g plain flour
- 3 eggs, lightly beaten
Assembly
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 664.4 kJ / 158.2 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 29.3 mg
Alternatywne przepisy
Hazelnut chocolate brioche
2 godz.
Dragon's Beard Candy
2 Std. 5 Min
Choux pastry
2 godz.
Traditional Chinese Peanut Cookies
1h 20 min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15min
Squid ink pasta
1h
Super Soft Butter And Milk Buns
2 godz. 40 min
Chocolate lava pudding
40 Min
Super Soft Cinnamon Rolls
1 Std. 35 Min
Chocolate ganache
20 min
Cinnamon buns
3h 5 min
Dani Valent's Basque cheesecake
2 Std. 10 Min