Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramel
- 250 g sugar
- 8 g honey
- 40 g butter, cold
- 165 g cream, min 30% fat
- 1045 g water
- 1 ½ tsp lemon juice (see tip)
- 1 tbsp vinegar
Doughnuts
- 10 g dried yeast
- 280 g manitoba flour
- 130 g milk
- 1 egg
- 25 g brown sugar
- 25 g butter
- 1 tsp salt
- 1 vanilla pod, seeds only
- hazelnuts, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 708 kJ / 169 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 142 mg
Alternatywne przepisy
Red Velvet Cookies
3 Std.
Rosé Cream Puff Pastry
3h 30min
Steamed Chocolate Lava Cakes (Metric) (TM6, TM5)
2 godz. 55 min
Passion Fruit Tart with Meringue
5h 10 min
Roasted banana affogato
Pas d’évaluation
Egg salad in crispy Easter nests
1 godz.
Milk chocolate bars
Pas d’évaluation
Salted Caramel and Chocolate Mousse
45min
Rich Fruit Cake
25 godz. 25 min
"Viennetta" Vanilla ice cream
8h 50 min
Chocolate ice cream
12 Std.
Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts
4 Std. 30 Min