Glutenfrie rødbetblinis med pepperotkrem og kreps

Glutenfrie rødbetblinis med pepperotkrem og kreps

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
42 stykker

Składniki

Rødbetblinis
  • egg, medium separerte
    2
  • rødbet, kokt skrelt, delt i biter (2 cm)
    280 g
  • yoghurt naturell
    170 g
  • bokhvetemel
    120 g
  • glutenfritt bakepulver
    1 ts
  • havsalt
    ½ ts
  • malt svart pepper
    2 klyper
  • olivenolje til steking, pluss ekstra etter behov
    1 ss
Pepperotkrem
  • persille, fersk kun blader
    6 kvister
  • crème fraîche, min 30% fett
    100 g
  • pepperrot, malt, kremet
    ½ ss
  • havsalt
    ¼ ts
  • malt svart pepper
    1 klype
Servering
  • krepsehaler, kokte, skrelte
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stykke

Sód 70 mg
Białko 1.6 g
Kalorie 148 kJ / 36 kcal
Tłuszcz 1.8 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie