Urządzenia i Akcesoria
Žitný chléb
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
15 plátků
Składniki
Příprava
-
1 kostka droždí (42g)
-
400 gramů vody
-
350 gramů hladká mouka
-
350 gramů žitné mouky
-
2 polévkové lžíce celého kmínu
-
30 gramů soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 plátek
Białko
5 g
Kalorie
684 kJ /
163 kcal
Tłuszcz
0.9 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
33.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pečte s námi
72 Przepisy
Czechy
Czechy
Może spodoba Ci się również...
Irský soda bread
45 Min
Rýnský tmavý chléb
1 Std. 30 Min
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4 Std.
Celozrnný horský chléb
1 Std. 30 Min
Pivní chléb
3 Std. 40 Min
Celozrnné housky
2 Std.
Rustikální chléb
2 Std.
Špaldovo-pohankový chléb
1 Std. 30 Min
Celozrnný chléb z páry
2 Std.
Žitný vícezrnný chléb
1 Std. 15 Min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 Std. 10 Min
Chléb
1 Std. 40 Min