Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Příprava
- 1 kostka droždí, (42g)
- 400 gramů vody
- 350 gramů hladké mouky
- 350 gramů žitné mouky
- 2 polévkové lžíce celého kmínu
- 30 gramů soli
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 684 kJ / 163 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rychlý chléb (Express pain complet)
1 godz. 5 min
Žitný vícezrnný chléb
1 Std. 15 Min
Špaldovo-pohankový chléb
1 godz. 30 min
Jablečno-cibulový chléb
2 Std. 20 Min
Rýnský tmavý chléb
1 godz. 30 min
Medovo – ořechový chléb
3 Std. 50 Min
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4 Std.
Bílé pečivo
1 Std.
Žitné placky
2 Std. 10 Min
Bageta
3 Std. 45 Min
Chléb
1 Std. 40 Min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 Std. 10 Min