Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 gramů vody
- 800 gramů brambor, oloupaných, nakrájených na čvrtky
- 2 vejce
- 1 čajová lžička soli
- 600 gramů polohrubé mouky
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 2871 kJ / 686 kcal
- Białko
- 18.6 g
- Węglowodany
- 144.7 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Błonnik
- 8.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dršťková polévka
1 godz.
Bramborové knedlíky
1 Std. 50 Min
Houskové knedlíky
50 min
Velikonoční uzené v chlebovém těstě s uzenou polévkou
2 Std. 45 Min
Drůbeží klobása
3 Std. 30 Min
Dušená šunka ve středozemní marinádě
50 Std. 30 Min
Králičí terina s čerstvými bylinkami
2h 35min
Gulášová polévka s balzamikem
1 Std. 30 Min
Jablečný závin
1 Std. 20 Min
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4h
Domácí nudle (zavářka)
30 min
Škvarková pomazánka
5 min