![Gerbeaud Cakes Gerbeaud Cakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/99cdc8bc-efcb-45fb-97be-f1809829625a/Derivates/51ea25c0-9f76-4e84-9fc2-44062646daf7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
-
8
oz walnuts, whole
lub 8 oz hazelnuts, without skin - 8 oz sugar
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 2 oz dark raisins
Dough
- 2 oz whole milk
- 1 tsp active dry yeast
- 8 oz unsalted butter, diced, room temperature
- 2 ½ oz sour cream
- 1 ½ oz sugar
- 1 egg yolk, from large egg
- 17 ½ oz all-purpose flour
- 1 tsp baking powder
- ¼ tsp salt
- 6 oz apricot jam, divided
- 5 oz dark chocolate chips
- 2 oz unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1410 kJ / 377 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 48 mg
Alternatywne przepisy
Tangzhong Milk Bread
2h 35min
Rosé Cream Puff Pastry
3 godz. 30 min
Fruit Galettes (Paul)
1 Std. 25 Min
Strawberry Lemonade
10 Min
Crème Fraîche Ice Cream with Salted Caramel
12 Std.
Kringle
2h 30min
Baci di dama (Hazelnut Kiss Cookies)
30 Min
Fruit Tart
2h 40min
Coconut and Raspberry Cupcakes
1h 40min
Bavarian Pretzels
55min
Braided Milk Bread
2h 20min
Cereal Bread
5 godz.