Urządzenia i Akcesoria
Gerbeaud Cakes
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
24 pieces
Składniki
Filling
-
8 oz hazelnuts, without skin, wholewalnuts whole8 oz
-
sugar8 oz
-
lemon zest only, no white pith1
-
dark raisins2 oz
Dough
-
whole milk2 oz
-
active dry yeast1 tsp
-
unsalted butter diced, room temperature8 oz
-
sour cream2 ½ oz
-
sugar1 ½ oz
-
egg yolk from large egg1
-
all-purpose flour17 ½ oz
-
baking powder1 tsp
-
salt¼ tsp
-
apricot jam divided6 oz
-
dark chocolate chips5 oz
-
unsalted butter diced2 oz
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
48 mg
Białko
5 g
Kalorie
1410 kJ /
377 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apple Tart (TM6)
1 Std.
Orange Dyed Eggs
55 Min
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts
3 Std. 10 Min
Steamed Sweet Cornbread
1 Std. 10 Min
Black Forest Crepes
1 Std. 15 Min
Blueberry Coffee Cake
1 Std.
Irish Coffee Cake with Whiskey Caramel Sauce
1 Std.
Country Peach and Custard Pie
1 Std. 50 Min
Peach Yogurt Ice cream
20 Min
Greek Walnut Cake "Karidopita"
1 Std. 15 Min
Antonio Bachour: Pancakes with Mascarpone Cream and Berries
45 Min
Four Cheese Pizza
25 Min