Stiltonpai med kål, potet og sellerirot

Stiltonpai med kål, potet og sellerirot

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porsjoner

Składniki

  • potet skrelt, i terninger (2 cm)
    450 g
  • sellerirot i terninger (2 cm)
    450 g
  • vann
    900 g
  • havsalt
    1 ½ ts
  • grønnkål store stilker fjernet, blader hakket
    200 g
  • hvitløksfedd
    1
  • smør, usaltet i terninger
    30 g
  • olivenolje
    10 g
  • løk delt i fire
    140 g
  • Stiltonost smuldret
    150 g
  • malt svart pepper
    ¼ ts
  • butterdeig (se tips)
    600 g
  • hvetemel til dryssing
  • egg, medium lett pisket
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 831 mg
Białko 13 g
Kalorie 2095 kJ / 503 kcal
Tłuszcz 32 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie