Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g apă
- 300 g ciuperci proaspete, întregi sau tăiate felii
-
20
g ulei vegetal
lub 20 g ulei de măsline
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 1004 kJ / 240 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 24 mg
Alternatywne przepisy
Amestec de legume prăjite (stir-fried)
30min
Orez fiert în aburi
25min
Dovlecei sotați (200 g)
20 Min
Paste fierte
20 Min
Salată de sfeclă roșie
10 Min
Ouă fierte
20 Min
Ardei roșii sotați cu ceapă
25min
Macrou cu muștar
30min
Vinete sotate (400 g)
Brak ocen
Vinete sotate (200 g)
30min
Piure de cartofi
50min
Amestec de legume sotate, pentru supe sau tocane
25min