Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g apă
- 300 g ciuperci proaspete, întregi sau tăiate felii
-
20
g ulei vegetal
lub 20 g ulei de măsline
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 1004 kJ / 240 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 24 mg
Alternatywne przepisy
Rissotto cu ciuperci (fără alergeni)
1 godz. 20 min
Salată de quinoa cu legume, nuci și semințe
1 godz. 30 min
Salată de varză cu curry
10 Min
Fasole verde rumenită ușor
25 min
Maioneză fără ou
10 Min
Paste cu legume
45 min
Fasole verde cu roșii și pătrunjel
55 Min
Chiftele mediteraneene din dovlecel cu salsa
30 min
Vinete sotate (400 g)
Brak ocen
Vinete sotate (200 g)
30 min
Dovlecei sotați (200 g)
20min
Ratatouille (ghiveci)
40 min