Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel<br>
- 360 g de harina de trigo
- 1 cdita de bicarbonato de sodio
- 1 cdita de polvo para hornear
- ½ cdita de sal
- 1 ½ cditas de canela en polvo
- 2 cditas de jengibre en polvo
- ½ cdita de nuez moscada en polvo
- 240 g de agua, caliente
- 160 g de piloncillo granulado
- 60 g de aceite vegetal
- 170 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 300 g de azúcar
- 3 huevos
Betún<br>
- 340 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente y en cubos
- 340 g de queso crema, a temperatura ambiente
- 2 cditas de canela en polvo
- ½ cdita de nuez moscada en polvo
- 400 g de azúcar glass
- 1 cdita de jengibre en polvo
- Wartości odżywcze
- na 16 porciones
- Kalorie
- 45658 kJ / 10871 kcal
- Białko
- 84 g
- Węglowodany
- 659 g
- Tłuszcz
- 610 g
- Tłuszcz nasycony
- 342 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 3518 mg
Alternatywne przepisy
Panqué de nuez glaseado
1h 30 min
Rosca de reyes
4h
Panqué de matcha
2u.
Panqué de nuez glaseado
1h 30 min
Pan de elote
2u.
Pay de calabaza
4h
Bisquets
40min
Panqué de plátano
1h 50min
Mostachón de frutos rojos
1h 30 min
Roles de canela con glaseado
2h 30min
Festejo de zanahoria
2h 55min
Gelatina de mazapán
2u.