Gresskarquiche

Gresskarquiche

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 porsjon

Składniki

Deig
  • hvetemel
    250 g
  • smør, usaltet kaldt, i terninger, pluss ekstra til smøring
    150 g
  • egg, stort (63-73 g)
    1
  • hvitvinseddik
    1 ss
  • havsalt
    1 ts
Fyll
  • emmentaler ost delt i biter (2 cm)
    100 g
  • persille, fersk kun blader
    1 kvist
  • gresskarkjøtt delt i biter (2-3 cm)
    500 g
  • løk delt i fire
    150 g
  • baconterninger
    150 g
  • olivenolje
    20 g
  • crème fraîche, min 30% fett
    280 g
  • egg, store (63-73 g)
    3
  • gressløk, fersk hakket
    2 ss
  • havsalt
    1 ts
  • malt svart pepper
    ½ ts
  • muskatnøtt, malt
    ¼ ts

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 9.6 g
Kalorie 1571 kJ / 375 kcal
Tłuszcz 29.1 g
Węglowodany 18.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie