Terte med gresskar, feta og karamellisert løk

Terte med gresskar, feta og karamellisert løk

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porsjoner

Składniki

  • filodeig
    8 ark
  • smør smeltet, pluss ekstra til smøring
    60 g
  • rødløk delt i fire
    170 g
  • olivenolje
    10 g
  • balsamico
    10 g
  • brunt sukker
    10 g
  • hvitløksfedd
    1
  • havsalt
    3 klyper
  • gresskarkjøtt i terninger (1 cm)
    550 g
  • honning
    15 g
  • malt svart pepper eller etter smak
    2 klyper
  • babyspinat, fersk
    200 g
  • fløte, krem, 30-40% fett
    40 g
  • egg, store (63-73 g)
    2
  • cherrytomater delt i to
    15
  • fetaost i terninger (1 cm)
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 8.9 g
Kalorie 1091 kJ / 261 kcal
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 18.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie