Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cecina en trozos
- 20 g de aceite de oliva
- 60 g de mantequilla
- 40 g de cebolla en trozos
- 160 g de harina
- 800 g de leche
- ½ cucharadita de sal
- 150 g de queso de cabra en rulo (en dados)
- 300 - 400 g de pan rallado
- 2 - 3 huevos batidos
- 500 - 600 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 514 kJ / 123 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 182.8 mg
Alternatywne przepisy
Croquetas de otoño con boletus
2h 45min
Txangurro
1h 10min
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12h 50min
Croquetas de queso cabrales con salsa de membrillo
9h 30min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9 Std. 15 Min
Pimientos del piquillo rellenos
15 min
Croquetas de bacalao con queso manchego
12h 40min
Tigres
1h
Croquetas de bacalao con pasas
8 Std. 45 Min
Croquetas negras de chipirones
9 Std. 45 Min
Croquetas de gambas
9 Std. 10 Min
Empanada de hojaldre con pimientos confitados, cecina y queso de cabra
1 godz. 45 min