Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 50 g de harina
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 70 g de azúcar
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Torrijas
- 1250 g de leche
- 1 palo de canela
- 5 - 6 tiras de piel de limón
- 200 g de azúcar
- 250 g de pan (1 barra del día anterior)
Para rebozar y decorar
- 2 huevos
- 100 g de azúcar
- 1 cucharada de canela molida
- 500 - 600 g de aceite para freír
- 100 g de azúcar moreno (para quemar)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1080.1 kJ / 258.2 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 144.9 mg
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Lentejas pardinas con compango
2 Std. 50 Min
Roscón de Reyes relleno de mermelada
4h
Huevos rellenos de atún y pimiento para dos
20 min
Tronco navideño de chocolate
2h 30 min
Rosquillas listas y tontas (Madrid)
1h 15 min
Torrijas al vapor
1h 20 min
Brazo gitano de café
1h 30min
Arroz negro con calamares y gambones fritos (Cocción de arroz)
1h 40min
Rosquillas
30min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1h 10min