Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero di canna
- 100 g di nocciole sgusciate
- 100 g di mandorle
- 6 uova gli albumi e i tuorli separati
- 150 g di zucchero a velo
- 250 g di burro fuso e raffreddato
- 100 g di farina di grano saraceno
- 150 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 vasetto di confettura di lamponi
- 100 g di panna montata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2130 kJ / 509 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Torta di mais
1h
Crostata di grano saraceno e pesche (senza glutine)
1h 50 min.
Torta di grano saraceno e mele con confettura di mirtilli
1h 10 min
Torta soffice al cioccolato e pere
1h 10 min
Torta di grano saraceno alle fragole
1h
Tortine all'albicocca
45min
Torta di farro alle mandorle e prugne
1ωρ. 5 λεπτ.
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1h 10 min
Torta di castagne integrale
1 Std. 30 Min
Crostata albicocche e lamponi
1 godz. 20 min
Crostata di frutta secca e miele
1h 10 min
Torta di grano saraceno, mandorle e mirtilli
1 Std. 30 Min