Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Wasser
- 150 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- ½ TL Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Salz
- 60 g Öl
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Feta, in Stücken
- 1 Kugel Mozzarella (125 g), gut abgetropft, geviertelt
- 150 - 200 g Frischkäse
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Öl zum Einfetten
- 1 Eigelb, verquirlt
- 4 Eier
- 5 Stängel Petersilie, gehackt, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 4513 kJ / 1079 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1775 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebratene Teigtaschen mit Schweinefleisch
1 Std. 30 Min
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1 godz. 20 min
Gemüse-Leber-Torte
1h 50 min.
Okroschka (Kalte Suppe)
1h 10 min
Piroschki mit Möhren-Füllung
4j 10 menit
Wareniki mit Quark-Kirsch-Füllung
2sa
St. Petersburg - Joschiki
2h 55min
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2sa
Gefüllte Blinis
55 Min
Tschebureki
1 godz. 20 min
Kreppel
1h
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 Std. 45 Min