Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

sous-vide慢煮章鱼沙拉
TM6

sous-vide慢煮章鱼沙拉

4.0 (2 oceny)

Składniki

  • 600 克 新鲜章鱼 ,洗净,取触手(2-2.5厘米厚)
  • 1 汤匙 红椒粉
  • 30 克 橄榄油
  • ¼ 茶匙 盐
  • 2 瓣 蒜头 ,拍碎
  • 2 片 干月桂叶
  • 1600 克 水 ,大约,确保袋子被水完全覆盖
  • 30 克 柠檬汁 ,约半个柠檬
  • 120 克 胡萝卜 ,切成条状(约0.5厘米×5厘米)
  • 100 克 紫洋葱 ,一切二,然后切成薄片(约0.5厘米厚)
  • 80 克 青椒 ,切成条状(约0.5厘米×5厘米)
  • 80 克 红甜椒 ,切成条状(约0.5厘米×5厘米)
  • 30 克 特级初榨橄榄油
  • 15 克 白醋
  • ¼ - ½ 茶匙 盐 ,依个人口味添加
  • 5 克 欧芹叶

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1177 kJ / 281 kcal
Białko
25 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Błonnik
2.3 g
Sód
594 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy