Igel-Brötchen mit Schoko-Füllung

Igel-Brötchen mit Schoko-Füllung

4.1 83 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 Stück

Składniki

Heller Teig
  • Butter zum Einfetten
  • Milch
    150 g
  • Butter in Stücken
    25 g
  • Hefe (10 g)
    ¼ Würfel
  • Zucker
    30 g
  • Weizenmehl Type 550
    250 g
  • Salz
    1 - 2 Prisen
Dunkler Teig
  • Milch
    175 g
  • Butter in Stücken
    25 g
  • Hefe (10 g)
    ¼ Würfel
  • Zucker
    30 g
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    245 g
  • Kakaopulver
    10 g
  • Salz
    1 - 2 Prisen
  • Vollmilch-Schokolade in 24 Stücken (siehe Tipp)
    100 g
  • Rosine
    16
  • Mandeln
    8
Igel-Brötchen und Fertigstellung
  • Eigelb
    1
  • Wasser
    2 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 46 mg
Białko 11 g
Kalorie 1691 kJ / 404 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...