Glutenfreie Schoko-Cupcakes mit Erdbeer-Buttercreme

Glutenfreie Schoko-Cupcakes mit Erdbeer-Buttercreme

4.2 105 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stück

Składniki

Glutenfreie Cupcakes
  • Mandeln, blanchiert
    150 g
  • Zucker
    80 g
  • Speisestärke
    50 g
  • Kakao
    2 EL
  • Eier
    3
  • Milch
    50 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
  • Öl
    50 g
  • Backpulver
    15 g
Buttercreme und Fertigstellung
  • Eiweiß
    2
  • Zucker
    120 g
  • Salz
    2 Prisen
  • Butter weich, in Stücken
    150 g
  • Erdbeerkonfitüre ohne Stücke (Zimmertemperatur)
    4 gestr. EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 155 mg
Białko 6 g
Kalorie 1333 kJ / 319 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...