![Sernik rosa slice Sernik rosa slice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/55273ee9-3964-4e8e-ad1d-30434fbe4450/Derivates/3ff81d5b-72f8-46b3-937a-b6d02db213f9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 65 g unsalted butter, cut into pieces (1-2 cm), plus extra to grease
- 50 g milk
- 15 g white sugar
- 1 egg
- 100 g self-raising flour
Cheesecake filling
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 250 g white sugar
- 1000 g quark (see Tips)
- 5 egg yolks
- 80 g cornflour
- 650 g milk
- 40 g freshly squeezed lemon juice (approx. 1 lemon)
- 120 g grapeseed oil
Meringue topping
- 100 g white sugar
- 5 egg whites
- 1 pinch sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1123.5 kJ / 267.5 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 161.6 mg
Alternatywne przepisy
Banana tart tartin with chocolate sorbet
27 Std. 35 Min
Strawberry Tiramisu
5h 20min
Smalec (pork rillettes)
3 Std. 10 Min
Faworki (crostoli)
2h
Halva semifreddo
7 Std. 30 Min
Vegetable and Hazelnut Cheese Muffins
40 Min
Raw chocolate beetroot cake
2 Std. 15 Min
Cevapcici
50 Min
Classic Polish 'tort'
2 Std. 25 Min
Placki
40 Min
Pear and chocolate frangipane
2h
Paris–Brest with praline cream
26hod.