Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 1 cdita de sal
-
600
g de papas, peladas y en cubos (3 cm)
lub 600 g de papas cambray, medianas - 200 - 300 g de ejotes, sin tallos
- 8 - 16 rebanadas de tocino ahumado
- 80 - 100 g de mantequilla sin sal
- ½ cdita de sal, o al gusto
- 1 - 2 cditas de hojas de tomillo fresco
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 4939 kJ / 1176 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 117 g
- Tłuszcz
- 175 g
- Tłuszcz nasycony
- 85 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 4512 mg
Alternatywne przepisy
Papas rostizadas TM6
1h 15 min
Papas o camotes al vapor (200-600 g) en cestillo
30min
Pescado al vapor con verduras y tintes cítricos
40min
Puré de papa y camote con chile morita
45min
Papas cambray al vapor (300-600 g) en cestillo
35 Min
Papas o camotes, en cubos al vapor (700-1000 g) en Varoma
40min
Puré de papa y poro
40min
Filetes de pescado al vapor (2-3)
25 min
Cubos de carne de res dorados (término medio) TM6
15min
Arroz blanco con verduras
40min
Pechugas de pollo al vapor (6)
25 min
Papas cambray al vapor (700-1200 g) en Varoma
45min