Manojos de ejotes y papas al vapor
TM6 TM5 TM31

Manojos de ejotes y papas al vapor

5.0 (14 ocen)

Składniki

  • 500 g de agua
  • 1 cdita de sal
  • 600 g de papas, peladas y en cubos (3 cm)
    lub 600 g de papas cambray, medianas
  • 200 - 300 g de ejotes, sin tallos
  • 8 - 16 rebanadas de tocino ahumado
  • 80 - 100 g de mantequilla sin sal
  • ½ cdita de sal, o al gusto
  • 1 - 2 cditas de hojas de tomillo fresco

Wartości odżywcze
na 6 porciones
Kalorie
4939 kJ / 1176 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
117 g
Tłuszcz
175 g
Tłuszcz nasycony
85 g
Błonnik
7 g
Sód
4512 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy