![Banana Cream Pie with Wafer Crust Banana Cream Pie with Wafer Crust](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/502f3830-dda7-4718-a178-101f3f5d730c/Derivates/b4f70e14-1ab1-46a4-987a-d6a7e6383d78.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pie Crust
- 2 ½ oz unsalted butter, in pieces
- 2 ½ oz sugar
- 4 ½ oz vanilla wafers
Pastry Cream
- 4 oz sugar
- 1 ½ oz corn starch
- 16 oz milk
- 4 egg yolks, from large eggs
- 1 ½ oz unsalted butter
- 1 tsp natural vanilla extract
Whipped Cream
- 2 oz sugar
- 5 oz cream cheese, cubed, room temperature
- 5 oz heavy whipping cream, very cold
- ½ tsp natural vanilla extract
Assembly
- 2 bananas, ripe but firm and sliced (⅛ in.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1782 kJ / 426 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 159 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan Pudding
3h
Half-sphere Vanilla Caramel
6 godz. 25 min
Pina Colada Layer Cake
2 Std. 30 Min
Peanut Butter Cookies
30 Min
Banana Cream Pie
4 godz. 15 min
Layered Caramel Flan
6h
New York Cheesecake
9h 30min
Sugar Pie
45 Min
Chocolate Souffles
50 min
Meringue Ghosts
12 Std. 25 Min
Spinach and Artichoke Dip
20 Min
Maple Buttermilk Biscuits
25 Min