Urządzenia i Akcesoria
Pecan Pie Tarts
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
20 pieces
Składniki
Pastry
-
pastry flour5 oz
-
baking powder½ tsp
-
salt1 pinch
-
unsalted butter chilled, cut into pieces, plus extra to grease2 ½ oz
-
confectioners sugar1 oz
-
egg yolks from large eggs2
-
whole milk chilled1 tbsp
Filling
-
pecan halves7 oz
-
soft dark brown sugar2 oz
-
unsalted butter room temperature2 oz
-
maple syrup4 oz
-
large eggs2
-
2 - 3 tbsp apricot jellyapple jelly (opcjonalnie)2 - 3 tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
2 g
Kalorie
778 kJ /
186 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orange, Ginger, Walnut and Cranberries Bundt Cake
1 godz. 30 min
Chocolate Chip Cookies
50 min
Half-sphere Vanilla Caramel
6 godz. 25 min
Candy Corn
3 godz. 10 min
Whole Wheat and Spinach Tortillas
1 godz. 15 min
Cheesy Milk Rolls
35 min
Almond Biscotti
1 godz. 50 min
Canestrelli (Italian Egg Yolk Cookies)
1 godz. 25 min
Pomegranate Mojito
10 min
Pistachio Cranberry Biscotti
2 godz.
Chocolate Lava Cake
45 min
Braided Milk Bread
2 godz. 20 min