Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pie Dough
- 7 ½ oz all-purpose flour
- 5 oz unsalted butter, diced, chilled
- 1 ½ tsp sugar
- ½ tsp baking powder
- ¼ tsp salt
- 3 tbsp ice water
- 2 oz unsalted butter, in pieces
- 2 tbsp sugar
- 2 tbsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground nutmeg
Pie Filling
- 10 oz pecan halves
- 1 oz unsalted butter, diced
- 2 oz bourbon
- 5 large eggs, divided
- 4 oz sugar
- 4 oz brown sugar
- 4 oz corn syrup (see Tip)
- 1 tsp vanilla extract
- ⅛ tsp salt
Bourbon Caramel Sauce
-
8 ½
oz sugar
lub 8 ½ oz brown sugar - 6 oz heavy whipping cream, divided
- 36 oz water, divided
- 1 tsp lemon juice
- 1 oz unsalted butter, one piece (see Tip)
- 2 tbsp bourbon
- 1 tbsp vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3414.1 kJ / 816 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 80.7 g
- Tłuszcz
- 51.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.9 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 174 mg
Alternatywne przepisy
Fresh Tomatillo Salsa
30 min
Maple Pecan Tart
1h 15min
Plum Clafoutis
1h 15min
Peach Cobbler
2h 35min
Chocolate Pecan Toffee
40 min
Hazelnut Snow Clouds
40 min
Chocolate Pecan Pie
1 godz. 10 min
Polvorones - Wedding Cookies
1 godz. 30 min
Ratatouille (Confit Byaldi)
2h
Antonio Bachour: Crème Brûlée with Tropical Fruits
3h 40min
Jalapeño Popper Dip
1 godz. 10 min
Tres Leches Cake (Three-Milk Cake)
2h