Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g água
- 1 c. chá de açúcar
-
10
g fermento biológico fresco
lub 1 c. chá de fermento biológico seco - 230 g farinha de trigo, mais q. b. para enfarinhar a forma e a superfície
- 1 ½ c. chá de sal
- 200 g queijo muçarela, cortado em pedaços
- 2 tomates, 1 cortado em quatro e outro cortado em rodelas
- 10 g azeite de oliva
- 2 ramos de manjericão fresco, apenas as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 535 kJ / 128 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 76 mg
Alternatywne przepisy
Risoto básico
30min
Polenta cremosa
50 Min
Bolo de rolo
40 Min
Empadinha de palmito
1 Std.
Esfiha de carne fechada
2h 20 min
Bolo de pamonha doce
55 min
Massa de pão
5 min
Brigadeiros
1h 30min
Cheesecake (assado)
7 Std. 20 Min
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Salada Picada
10 Min
Torrada integral com abacate e ovo
Brak ocen