Hefe-Donuts mit Karamellglasur

Hefe-Donuts mit Karamellglasur

3.2 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 6 godz.
15 Stück

Składniki

Karamellsauce
  • Zucker
    250 g
  • Honig
    8 g
  • Butter kalt
    40 g
  • Sahne
    165 g
  • Wasser
    1045 g
  • Zitronensaft
    1 ½ TL
  • Essig
    1 EL
Donuts
  • Trockenhefe
    10 g
  • Manitoba-Mehl
    280 g
    280 g Weizenmehl Type 550
  • Milch
    130 g
  • Ei
    1
  • brauner Zucker
    25 g
  • Butter
    25 g
  • Salz
    5 g
  • Vanilleschote nur das Mark
    ½
  • Haselnüsse, gehackt zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 142 mg
Białko 3 g
Kalorie 708 kJ / 169 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...