Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schokokuchen
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 200 g Sahne
- 200 g Zucker
- 6 Eier
- 1 Prise Salz
- 150 g Mehl
- 25 g Kakao
- 2 TL Backpulver
Baiser
- 150 g Zucker
- 3 Eiweiß
- 1 Prise Salz
Espresso-Karamell
- 250 g brauner Zucker
- 120 g Espresso, aufgebrüht
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 30 g Butter, kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 1000 g Wasser
- 1 EL Essig
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1731 kJ / 414 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Vanille-Karamell-Tarte
3h
Schokoladentorte
2h 15min
Kuchen mit gesalzener Karamellsauce
1h 40min
Kokos-Karamell-Käsekuchen
3h 30min
Erdbeer-Brownies
2 Std. 30 Min
Zimt-Orangen-Schnecke
5 Std. 30 Min
Schoko-Sahne-Schichttorte
2h 15min
Hefe-Donuts mit Karamellglasur
6 godz.
Kaffee-Schoko-Kuchen
7 Std.
Brownie-Käsekuchen
2h
Schoko-Schokokuchen
2 Std. 30 Min
Fondant-Stempel-Plätzchen
1 godz. 50 min