Baiser-Schokokuchen mit Espresso-Karamell
TM6

Baiser-Schokokuchen mit Espresso-Karamell

4.1 (236 ocen)

Składniki

Schokokuchen

  • 150 g Butter, weich, in Stücken
  • 200 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
  • 200 g Sahne
  • 200 g Zucker
  • 6 Eier
  • 1 Prise Salz
  • 150 g Mehl
  • 25 g Kakao
  • 2 TL Backpulver

Baiser

  • 150 g Zucker
  • 3 Eiweiß
  • 1 Prise Salz

Espresso-Karamell

  • 250 g brauner Zucker
  • 120 g Espresso, aufgebrüht
  • 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
  • 30 g Butter, kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
  • 1000 g Wasser
  • 1 EL Essig

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1731 kJ / 414 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
49 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy