Baiser-Schokokuchen mit Espresso-Karamell

Baiser-Schokokuchen mit Espresso-Karamell

4.1 242 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 Stücke

Składniki

Schokokuchen
  • Butter weich, in Stücken
    150 g
  • Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken
    200 g
  • Sahne
    200 g
  • Zucker
    200 g
  • Eier
    6
  • Salz
    1 Prise
  • Mehl
    150 g
  • Kakao
    25 g
  • Backpulver
    2 TL
Baiser
  • Zucker
    150 g
  • Eiweiß
    3
  • Salz
    1 Prise
Espresso-Karamell
  • brauner Zucker
    250 g
  • Espresso, aufgebrüht
    120 g
  • Zitronensaft (siehe Tipp)
    1 TL
  • Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • Wasser
    1000 g
  • Essig
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 414 kcal / 1731 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...