
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Pck. Puddingpulver mit Vanillegeschmack
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 40 g brauner Zucker
- 50 g Butter weich, in Stücken
- 260 g Milch
- 1 Prise Salz
-
8
Rosinen zum Dekorieren
lub 8 Nüsse zum Dekorieren - 100 g Puderzucker
- 20 - 25 g Zitronensaft
- ½ Pck. Lebensmittelfarbe rot (z. B. von Dr. Oetker)
- 4 EL gehobelte Mandeln zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 703 kcal / 2942 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 119 g
- Błonnik
- 4.5 g