Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Eier
- 30 g Zucker
- 300 g Milch
- 1 TL Backpulver
- 250 g Mehl
- Öl zum Ausbacken
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 834 kJ / 199 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 97 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gorgonzola-Eis mit gedünsteten Birnen und gerösteten Walnüssen
15 Std.
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3h
Pfannenbrötchen mit Vanillefüllung
1 Std. 20 Min
Germstrudel mit Walnussfüllung
2 Std. 30 Min
Rahmkuchen mit Erdbeerkompott
2h
Hefe-Pfannkuchen (Plinsen)
1 godz. 30 min
Waffel-Eis-Sandwiches mit Früchten
40 min
Getränkepulver für heiße Schokolade
5 Min
Blintzes mit Heidelbeerquark
35 min
Kaffee kochen
20min
Vanille-Sahne-Milchreis
1 Std.
Softe Frühstücksbrötchen
1 godz. 45 min