Hochkant-Schoko-Torte

Hochkant-Schoko-Torte

4.0 70 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 10 godz.
16 Stücke

Składniki

Schoko-Sahne-Creme
  • Zartbitter-Schokolade in Stücken
    200 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    1000 g
Schokoladen-Biskuit und Fertigstellung
  • Eier getrennt
    10
  • Zucker
    155 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Mehl
    90 g
  • Kakao und mehr zum Bestäuben
    25 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Salz
    1 Prise
  • Sahnesteif
    4 Pck.

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 386 kcal / 1618 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 24 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 78 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...