Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillecreme
- 300 g Milch
- 50 g Zucker
- 40 g Weizenmehl Type 405
- 2 Eier
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
Teig
- 50 g Zucker
- 1 Streifen Orangenschale, unbehandelt (1 x 3 cm)
- 1 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 3 cm)
- 85 g Milch
- 55 g Wasser
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 1 TL Honig
- 1 TL Vanilleextrakt
- 5 g frische Hefe
- 180 g Weizenmehl Type 550
- 150 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 45 g Butter, weich, in kleinen Stücken
- 500 g Sonnenblumenöl
Karamell und Fertigstellung
- 2070 g Wasser
- 250 g Zucker
- 1 EL Glukosesirup
- 1 - 2 Spritzer Essig
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2836 kJ / 679 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 334 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nuss-Karamell-Creme-Torte
12 Std.
Karamell
30 Min
Weisse Bratwurstschnecke
14h
Liebesäpfel
30 Min
Erdnuss-Karamell
1 Std.
Orangen-Schoko-Biskuits
4h
Vanille-Karamell-Tarte
3h
Geschmorter Schweinebauch in Softbuns
1h 20min
Kuchen mit gesalzener Karamellsauce
1h 40min
Asia-Nudeln mit Pute und Pflaumensauce
2h
Sloppy-Joe-Hot-Dog
45 Min
Zitronen-Baiser-Torte
2 Std. 10 Min