Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glasur
- 175 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 220 g Puderzucker
- 125 g Sahne
- 4 Blätter Gelatine
- 75 g Kakao
Brownies
- 125 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 110 g Butter, in Stücken
- 125 g Zucker
- 3 Eier
- 75 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 100 g Pistazien, ungesalzen, geschält
Vanille-Pistazien-Creme und Fertigstellung
- 600 g Frischkäse
- 80 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 75 g Pistazien, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1968 kJ / 470 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 162 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zimtschnecke XL mit Frischkäseguss
2 godz. 15 min
Weiße Trüffeltarte
3 Std. 30 Min
Triple-Kokos-Brownies
4h
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5h
Käse-Sahne-Traum
12h
Schoko-Vanille-Rolle
3h
Tiramisu-Torte
5h
Erdbeer-Spekulatius-Cheesecake mit Lotus-Keksen
4 Std. 40 Min
Bananen-Karamell-Pie
2 Std. 30 Min
Tonka-Windbeutel mit Brombeeren
2 Std. 30 Min
Beeren-Brownies-Trifle
4h 50min
Weiße Schokoladen-Pistazien-Torte
9h