Banoffee-Auflauf

Banoffee-Auflauf

3.6 99 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 Stücke

Składniki

Boden
  • Haferkekse in Stücken
    300 g
  • Bananen längs halbiert
    4
  • Butter in Stücken
    75 g
Karamell und Fertigstellung
  • Zucker
    250 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    370 g
  • Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • Wasser
    1030 g
  • Zitronensaft (siehe Tipp)
    1 TL
  • Essig
    1 EL
  • Zimt zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 3 g
Kalorie 1626 kJ / 388 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 10.8 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...