Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- extra virgin olive oil, to grease
- 14 oz water, room temperature
-
½
oz honey
lub ½ oz agave syrup -
2 ¼
tsp active dry yeast
lub 1 packet/envelope active dry yeast - 17 ½ oz bread flour, plus extra to dust
-
3 ½
oz rye flour
lub 3 ½ oz whole wheat flour - 2 tsp salt
- 1 tsp Rustic Spice Mix for Bread (see Tip) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Total recipe
- Kalorie
- 9577 kJ / 2289 kcal
- Białko
- 74 g
- Węglowodany
- 450 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 23 g
- Sód
- 4676 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sourdough Baguettes
15 Std.
Rustic Spice Mix for Bread
5min
Walnut Fresh Cheese and Whey Soda Bread
12 godz. 15 min
Buttermilk Bread
2h
Rustic Sourdough Bread
28 Std. 10 Min
White Bread
6h
Rye Bread
6 Std. 5 Min
Sourdough Pretzel Bread
7h 20 min
Apple Wheat Starter
72 Std. 20 Min
Sourdough Bread with Olives
5h 20min
Sourdough Ciabatta
9u. 25min
Artisan Bread (Betty)
4 Std. 35 Min