Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 gramů čerstvého červeného rybízu, otrhaného, plus navíc na ozdobu
- 5 polévkových lžic vanilkového cukru
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- 250 gramů hořké čokolády (70 % kakaa), na kousky
- 200 gramů másla, na kousky
- 250 gramů hnědého cukru (viz Tip)
- 150 gramů hladké mouky
- ¼ čajové lžičky soli
- 6 vajec
-
150
gramů loupaných vlašských ořechů
lub 150 gramů makadamových ořechů
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 2057 kJ / 491 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jablečný crumble s ořechy
25 Min
Sorbet z mraženého ovoce
10 min
Donuty (bez cukru)
45 Min
Galette Auvergnate (s modrým sýrem, ořechy a zakysanou smetanou)
2h 30min
Jablkovo - mrkvový salát
10 min
Eton Mess
1óra
Kokosovo-mandlové sušenky
25 Min
Farfalle ai quattro formaggi
25 Min
Červené pesto
5 Min
Mexický rozmarýnový punč
10 min
Briošky – prasátka
2h
Medový karamel
1h 30min