Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho de chocolate
- aceite en aerosol, para engrasar el molde
- harina de trigo, para enharinar el molde
- 380 g de azúcar refinada
- 390 g de harina
- ½ cdita de sal
- 2 cditas de polvo para hornear
- 1 cdita de bicarbonato de sodio
- 300 g de agua
- 140 g de cocoa
- 270 g de mantequilla
- 6 huevos
- 1 cdita de vainilla
Betún de chocolate
- 300 g de chocolate semi amargo
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
-
50
g de ron
lub 50 g de licor de naranja - 400 g de mantequilla
- 300 g de azúcar glass
- 100 g de cocoa en polvo
Decoración
- 1 barra de chocolate, (aprox. 100 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3559 kJ / 791 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 235 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Betún de queso crema
5 min
El mejor pastel de chocolate
1óra
Rosca de reyes
4 godz.
Red velvet
1h 30 min
Betún de queso crema
5 min
Pastel de caramelo y brownie
2h 40 min
Betún de vainilla
5 min
Pay de plátano cremoso TM6
3óra
Festejo de zanahoria
2óra 55p
Roles de canela con glaseado
2óra 30p
Pay de manzana casero
2h 20min
NY Cheesecake
1óra