Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 6 huevos
- 150 g de azúcar
- 100 g de mantequilla sin sal, derretida
- 150 g de harina
- 1 cucharadita de polvo para hornear
- 1 cucharada de vainilla
Para hidratar
- 300 g de leche evaporada
- 300 g de leche condensada
- 150 g de rompope
Betún
- 40 g de azúcar
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1 cucharada de vainilla
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2007 kJ / 478 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
El mejor pastel de chocolate
1h
Pastel de tres leches con rompope
2h
Pastel de tres leches
2h
Rosca de reyes
3 Std.
Pastel de almendras y vainilla
2h
Pan de elote
1h
Pastel de tres leches
3 Std.
Panquecitos de nuez y vainilla
1h
Festejo de zanahoria
2h 55min
Pay de queso
6 Std.
Volteado de piña
1h 30min
Roles de canela con glaseado
2h 30min